четвртак, 1. фебруар 2018.

ODBORNICI SO BELA CRKVA USVOJILI PROGRAME RADA JAVNIH PREDUZEĆA I USTANOVA


Odbornici SO Bela Crkva su na 14. redovnoj sednici većinom glasova usvojili programe poslovanja 13 javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština i još 12 odluka među kojima je bilo i usvajanje Programa korišćenja subvencija JKP „Belocrkvanski komunalac“, davanje saglasnosti na Statut Turističke organizacije, kao i odluka o sprovođenju konkursa za izbor direktora JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“.
U radu i odlučivanju učestvovao je 31od ukupno 33 odbornika. Usvojena je odluka o pokretanju postupka izmene i dopune Statuta opštine Bela Crkva, i još nekoliko odluka kojima se usklađuju dokumenta sa preporukom Državne revizorske institucije, odluka o realizaciji budžeta opštine u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za tekuću godinu, usvojen je Pravilnik o izgledu, obrasca taksi dozvola i krovne oznake za taksi vozila i druge. Najviše pažnje odbornici su posvetili Programima poslovanja javnih preduzeća i ustanova.

- Odbornici su bili konstruktivni, trudili se da saznaju što više o radu javnih preduzeća i ustanova. Na predlog Nadzornog odbora JP „Belocrkvanski vodovod i kanalizacija“ i opštinskog veća usvojili smo odluku o raspisivanju konkursa za izbor direktora. Izabrali smo vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća koji će do okončanja postupka za izbor direktora obavljati funkciju, jer je vd direktor podneo ostavku. Odbornici su informisani i o radu apoteke u okviru Doma zdravlja. Cilj Ministarstva zdravlja je da u narednom periodu apoteke i stomatološke službe budu odvojene i posluju po tržišnim principima. Funkcionisanje apoteke koja postoji u sklopu Doma zdravlja nije rentabilno od kada se lekovi na recept mogu dobiti i u privatnim apotekama. Radnici apoteke su se izjasnili da žele da se njihovo poslovanje odvoji od Doma zdravlja i taj zahtev uputili Upravnom odboru, zahtev će stići do Skupštine koja će se izjasniti o njemu. Od devet zaposlenih jedan je podneo zahtev za program za tehnološke viškove. Apoteka ne zarađuje dovoljno, marže su male, projekcije su da bi apoteka trebala da ima promet od sto miliona dinara da bi bila rentabilna, rekao je Marjan Aleksić predsednik SO Bela Crkva.
Inače, iz godine u godinu za funkcionisanje Doma zdravlja sve više se izdvaja iz opštinskog budžeta. Ove godine je opredeljeno 25 miliona dinara za normalan rad svih službi i obezbeđivanje rada specijalista koji već godinama dolaze kako stanovnici opštine Bela Crkva ne bi morali da putuju na pregled. Prošle godine je obavljeno 8000 specijalističkih pregleda, što je stanovnicima donelo ogromnu uštedu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.