среда, 14. март 2018.

PLANINARI BELOCRKVANSKOG PD "KARPATI" POSETILI "DOLINU MLINOVA"



Petnaestočlana grupa PD “Karpati” posetila je u Rumuniji, u klisuri reke Rudarije, “Dolinu mlinova”. Na samo 100 km od Bele Crkve, razgledali su vodopade i mlinove i pričali o nekadašnjim mlinovima na Neri.
Klisura Rudarije dužine oko 8 km je zaštićeno područje, na reci ima puno starih mlinova, a sama Rudarija je glavna pritoke reke Nere. Nezaobilazne stanice bili su vodopadi Minea i Bigar koji se nalaze u Nacionalnom parku ''Klisura Nere-Beušnica''.
- U toku vikenda koji je pred nama očekuje nas još jedna akcija Planinarskog društva, biće to šetnja po našem najnovijem zaštićenom području - Predelu izuzetnih odlika ''Karaš-Nera'' i po prostornoj celini Mali pesak. Staza je dužine oko 17 km, lagana, bez uspona. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže, rekla je Milica Knežević sekretar PD “Karpati”.
Planinarsko društvo je u prethodnom periodu organizovalo tri laganije akcije kao uvod u uspešnu planinarsku sezonu 2018. godine. Krajem februara organizovana je lagana šetnja od Gradskog parka u Beloj Crkvi do vidikovca Tri krsta i brda Urvan.
Početkom marta posetili suu Rumuniji snežnu Saska Montanu, udaljenu samo 35 km od Bele Crkve, i videli kako kažu, čarobno lep vodopad Šušara. Na celoj stazi bilo je 20-ak cm snega, a učesnici akcije uživali su u čistom vazduhu i prelepom ambijentu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.