среда, 4. април 2018.

BIOLOGIJU NAJBOLJE U REGIONU ZNA SVETLANA SARAPA


Belocrkvanka Svetlana Sarapa, učenica drugog razreda „Belocrkvanske gimnazije i ekonomske škole“ osvojila je 1. mesto na okružnom takmičenju iz biologije održanom u Hemijsko medicinskoj školi u Vršcu.
Svetlana je prošle godine sa 98 bodova osvojila 1. mesto na okružnom takmičenju iz biologije i 7. mesto u Srbiji, nije bila zadovoljna plasmanom iz biologije ali je zato istog dana, na republičkom takmičenju iz književnosti „Književnoj olimpijadi“ zauzela 3. mesto sa 17 od mogućih 19 bodova!
Na takmičenjima iz biologije učestvuje još od petog razreda i postiže uspehe. Pre nekoliko dana ponovila je uspeh na okružnom takmičenju, ovog puta sa maksimalnim učinkom.
- Znam da su prepreke neizbežne, ali uvek se oslanjam na svoje sposobnosti i ponosna sam na uspeh koji me dodatno motiviše. Nema odmora, nastavljam sa pripremama za republičko takmičenje na kom će uz test biti i vežba. Ove godine mi je cilj bolji plasman iz biologije jer želim da upišem medicinu. Mislim da Belocrkvanska gimnazija daje odlične osnove za studije medicine, zbog toga sam upisala ovu školu, kaže Svetlana Sarapa.
- Svetlani predajem tek od ove školske godine, ali sam od koleginica slušala o njenim uspesima. Predajem 24 godine i do sada takvu učenicu nisam imala. Bilo je lepo pojaviti se na takmičenju na kom je profesori već prepoznaju. Samostalna je, svestrana, savesna i vredna i sve je ovo samo njena zasluga. Vredno ćemo raditi za republično takmičenje jer je važno da i na vežbi pokaže zavidan rezultat, kaže Vladanka Rajković profesorka biologije.
Do studija ima još dve godine, a paralelno sa takmičenjima iz književnosti i biologije Svetlana uspeva da bude i sjajan sportista, nosilac je braon pojasa, a sa ženskim seniorskim timom karate kluba „CBS“ prošle godine je osvojila 3.mesto na prvenstvu Vojvodine u Staroj Pazovi, 4.mesto na prvenstvu Srbije u Čačku, 2.mesto na Kup-u Vojvodine u Novom Sadu i 4. mesto na Kup-u Srbije u Beočinu.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.